Sitemap | Contact 
HOME   |  Aanbiedingen   |  Vloeren, badkamers & keukens   |  Tips   |  Bedrijfsinformatie
Tips
Advieshoek
 » Diversen
 » Pastalijm
 » Poederlijm
 » Voegmiddel
Onderhoud
 » Onderhoudtips
 » Tegelvloeren
Voerverwarming
 » Bypass
 » Optimizer
 » Voordelen
Agenda
01-02-2014 - aktie

 Laatste nieuws De tegelshowroom is per 01-10-2015 overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Voor het nabestellen van tegels kunt u nog steeds bij ons terecht; bel dan 06-53777213.

Met vriendelijke groet,

Hans Vermin.


 

Optimizer

De “optimizer”is een even eenvoudig als doeltreffend apparaat welke uw vloerverwarming met het oog op comfort, gemak en energiebesparing optimaliseert.

Het Comfort
In de meeste gevallen is het zo dat de CV-ketel gestuurd wordt door de kamerthermostaat.
Dit betekend dat als de kamer de door u ingestelde temperatuur bereikt heeft, de CV-ketel stopt met het leveren van warmte. Gebeurt dit in de situatie zonder “optimizer”dan zal na enkele minuten relatief koud water < 35° C door de vloer gepompt worden, waardoor de vloer en dus uw kamer sneller dan nodig afkoelt.
Als er een “optimizer”gemonteerd wordt, dan zal op het moment dat het CV-water onder de 35° C komt de vloerverwarmingpomp uitschakelen, waardoor de vloer zijn warmte niet aan het relatief koude CV-water af kan geven.

Het Gemak
Buiten het stookseizoen (als de CV-ketel geen warmte voor het verwarmen van de woning hoeft te leveren) kunt u om energie te besparen, de stekker van de vloerverwarmingpompunit in principe uit het stopcontact halen. Het nadeel hiervan is dat bij langdurige stilstand de pomp vast kan gaan zitten.
Om dit te voorkomen zult u regelmatig de stekker van de vloerverwarmingunit in het stopcontact moeten steken zodat de pomp gaat draaien.
Heeft u echter een “optimizer”gemonteerd dan kunt u de stekker van de vloerverwarmingunit er in laten zitten en zal (ook als de CV-ketel geen warmte levert en de vloerverwarmingpomp in principe stil staat) de pomp eens in de paar dagen enkele minuten ingeschakeld worden.
Hierdoor bespaart u energie zonder het risico te lopen dat de pomp vast gaat zitten.

De besparing
Doordat de “optimizer”de vloerverwarmingpomp alleen inschakelt als dat nodig is en voorkomt dat er afgekoeld CV-water door de vloer wordt gepompt bespaart hij u op twee manieren energie n.l.
- Besparing op gasverbruik (CV-ketel).
- Besparing op elektriciteit.

De besparing op elektriciteit is eenvoudig uit te rekenen.

Zonder “optimizer”is het verbruik bij een continue ingeschakelde pomp van 90 Watt:
365 dagen X 24 uur = 8760 uur x 90 Watt = 788,4 kw
Mét “optimizer”en uitgaande van een stookseizoen van 220 dagen met 10 stookuren en een gemiddelde schakeling van de “optimizer”van 10 minuten per 48 uur:
220 dagen x 10 uur = 2200 uur. (365-220) = 145 dagen waarbij de pomp slechts 10 minuten per 2 dagen draait: 145/2 dagen x 10/60 uur = ± 12 uur + 2200 uur = 2212 uur x 90 Watt = 199 kw.

Besparing: 788,4 kw – 199 kw = 589,4 kw x € 0,16 = € 94,30 per jaar